Пазаруване и сигурност

1/ КОЙ ОБРАБОТВА ВАШИТЕ ДАННИ
Настоящият документ предоставя информация какви и по какъв начин се събират и обработват Вашите лични данни във връзка с използването на електронния магазин https://michination.com , принадлежащ на „МИЧЧИ 1997", ЕИК:205674859 със седалище и адрес на управление гр.Русе,ул. „Муткурова" 95А,вх.1,ет.5,ап.13,в ролята си на АДМИНИСТРАТОР,осъществятващ дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент, и на Съвета от 27 април 2016 година.

 

2/ КАКВИ ДАННИ СЕ СЪБИРАТ И ОСНОВАНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ

  * Индивидуализиращи данни (име,email и др.) 
- Основание:
1/ за да създадете своя профил в MICHI NATION
2/ осъществяване на връзка с Вас 
3/ изпращане на информационна бюлетина (при дадено изрично съгласие)
4/ сключване и изпълнение на договор
5/ защита на информационната сигурност
6/ счетоводни и данъчни цели
7 за легитимните интереси на Администратора или на трета страна

 * Данни за доставка (имена,адрес,телефон и др.)
- Основание:
1/ за да бъде доставен поръчаният/те артикул/и


* Допълнителни данни (по Ваше желание)
- Основание:
1/ ако желаете да допълните своя потребителски профил в MICHI NATION (не са задължителни,за да финализирате регистрацията)


 * БИСКВИТКИ („cookies")
С ползването на нашия сайт,Вие се съгласявате да използваме т.нар. „бисквитки“.Можете по всяко време да контролирате и/или изтривате „бисквитките“ чрез настройките на използвания от Вас браузър. „Бисквитките“ не представляват лични данни и не се използват за идентифициране на посетителите и ползвателите на електронния магазин.
- Основание:
1/ предоставяне на пълна функционалност на сайта
2/ подобряване на вашето преживяване 
3/ статистически цели
4/ улеснен достъп и др.

 

3/ СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ

 - Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазин. След заличаване на профила ви, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

- Администраторът обработва Вашите лични данни, които сте предоставили при извършване на поръчка без регистрация в електронния магазин, до приключване на поръчката, освен ако сте дали своето изрично съгласие при извършване на поръчката данните Ви да се обработват за целите на подобряване на услугата, предоставяне на препоръчано съдържание за Вас, индивидуални условия, промоции, както и за статистически цели.


- Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина.


- Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.


- Администраторът съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.


- Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на самия него, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

 

4/ ВАШИТЕ ПРАВА

> Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

 По всяко време може да оттеглите своето съгласие на предоставените от Вас лични данни да се обработват за маркетингови цели и получаване на бюлетин, като попълните Формата за оттегляне на съгласие или чрез искане в свободен текст, и ни го изпратите по имейл team@michination.com
*След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за получаване на бюлетини и рекламни съобщения, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като получател на бюлетини и субект на личните данни.

 / Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което Администраторът е извършвал до този момент /

 

 Форма за оттегляне на съгласие за целите на обработка

 Вашето име*: .........................

Вашият имейл, който сте използвали в електронния магазин*: .........................

Данни за обратна връзка (e-mail)*: .........................

 

До

МИЧЧИ 1997 ЕООД

ЕИК: 205674859

АДРЕС: гр.Русе,ул.Муткурова 95А,вх.1,ет.5,ап.13

team@michination.com
www.michination.com

С настоящото оттеглям съгласието си за обработване на предоставените от мен лични данни за целите на получаване на информационен бюлетин, рекламни съобщения или други маркетингови материали, като съм запознат/а с условията за оттегляне на съгласието в съответствие със Задължителната информация за правата на лицата по защита на личните данни на електронния магазин.


> Право на достъп
Ако желаете да получите информация относно какви данни се събират от Вас и на какво основание,моля подайте искане в свободен текст на следния имейл: team@michination.com

 *След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като субект на личните данни.След извършване на верификацията, Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

*Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

 

> Право на коригиране или попълване
Пълното право имате да коригирате или да попълните неточните или непълни лични данни, свързани с Вас, през опцията „Редакция на профила“ или с отправяне на искане до Администратора в свободен текст по имейл: team@michination.com



> Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
По всяко време може да отправите поискване в свободен текст на следния имейл team@michination.com или да попълните формата „ДА БЪДА ЗАБРАВЕН",  MICHI NATION да изтрие част или всички Ваши лични данни без ненужно забавяне. MICHI NATION запазва своето право да НЕ изтрива личните данни в следните случаи:
- за спазване на правно задължение
- за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация

* След като упражните правото си да бъдете забравени,Администраторът ще ви изпрати писмо на имейла,използван за регистрация или извършване на услуги в електронния магазин,съдържащо инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни.След като удостоверим идентичността на лицето,всички данни,които обработваме, ще бъдат изтрити.

* Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.


Искане „да бъда забравен“ за изтриване на личните данни,свързани с мен
 
Вашето име*: .........................

Вашият имейл, с който сте се регистрирали или сте използвали за поръчки в електронния магазин*: .........................

Данни за обратна връзка (e-mail)*: .........................

 

До

МИЧЧИ 1997 ЕООД

ЕИК: 205674859

АДРЕС: гр.Русе,ул.Муткурова 95А,вх.1,ет.5,ап.13

team@michination.com

www.michination.com

Моля, всички лични данни, които събирате, обработвате и съхранявате, предоставени от мен или от трети лица, които са свързани с мен, съобразно посочената идентификация, да бъдат изтрити от Вашите бази данни.

Декларирам, че ми е известно, че част или всички от личните ми данни могат да продължат да бъдат обработвани и съхранявани от MICHI за целите на изпълнение на законовите му задължения.



>В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Комисия за защита на личните данни.

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

02 915 3 518

kzld@cpdp.bg

www.cpdp.bg

 

> Право на ограничаване

 За да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, трябва да изпратите свободен текст по имейл: team@michination.com, когато:
   -оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на посочените данни.
   -обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено.
   -Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции.

   *След като подадете изискване за ограничаване, MICHI NATION ще Ви изпрати на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни.След извършване на верификацията, MICHI ще преустанови обработката на Вашите данни, но няма да премахнe публикациите, които сте направили в онлайн магазина, ако има такива.

 

> Право на преносимост
Дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете:

-да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;

-да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

 * Правото на преносимост може да упражните като ни изпратите по имейл team@michination.com искане в свободен текст или попълнена формата съгласно преносимостта, след което Администраторът ще изпрати на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни.След извършване на верификацията, MICHI NATION ще изпрати на посочения от Вас имейл данните, които обработва за Вас, във формат XML.

 

Искане за преносимост на лични данни

 Вашето име*: .........................

Вашият имейл, с който сте се регистрирали или сте използвали за поръчки в електронния магазин*: .........................

Данни за обратна връзка (e-mail)*: ..........

До

МИЧЧИ 1997 ЕООД

ЕИК: 205674859

АДРЕС: гр.Русе,ул.Муткурова 95А,вх.1,ет.5,ап.13

team@michination.com

www.michination.com

 

Моля, всички свързани с мен лични данни, които се събират, обработват и съхраняват във Вашите бази данни, да бъдат изпратени във формат XML на:

e-mail: .........................

Администратор – приемащ данните: .........................

Наименование: .........................

Идентификационен номер (ЕИК, БУЛСТАТ, рег. номер в КЗЛД): .........................

E-mail: .........................

 

 

Право на възражение
По всяко време Вие можете да възразите срещу обработването на лични данни от MICHI NATION , които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

 

> Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

 Ако установим нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи,без ненужно забавяне Ние ще Ви уведомим за нарушението, както и за мерките, които сме предприели или предстоят да бъдат предприети.

* MICHI няма задължението да Ви уведомява, ако:
   - е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността
   - е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви
   - уведомяването би изисквало непропорционални усилия



*
Администраторът не извършва трансфер на Вашите данни към трети държави.
  / Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита /


 

 > Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящия документ. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма на нашия имейл адрес: team@michination.com, която съдържа изявление и ви идентифицира като притежател на данните.

MICHI NATION ще се радва да помогне при всеки възникнал проблем и да направи Вашето разглеждане на сайта едно истинско и вълшебно приключение. <

 * 
При ненамиране на адекватно решение от НАС,може да се обърнете към Комисия за защита на личните данни.

Комисия за защита на личните данни.

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

02 915 3 518

kzld@cpdp.bg
www.cpdp.bg

 

 



  

 

                                                                                                                                     Приятно пазаруване
                                                                                                                                                                  Мич
                                                                                                                                                       / Михаела /